Huurdersorganisatie Uithuizen

Groot Onderhoud Menkema

Informatie over groot-onderhoud/kozijnvernieuwing Plan Menkema

De SUW heeft besloten om na de zomervakantie te starten met het groot onderhoud van een deel van plan Menkema. Dit betreft de vervanging van de kozijnen van huizen aan de Aak, Snik en Tjalk.

Dit onderhoud is lange tijd uitgesteld vanwege de versterkingsoperatie waaronder deze woningen zouden vallen. Aangezien de versterking op zich laat wachten en waarschijnlijk zelfs helemaal niet meer gebeurt in Uithuizen, wordt het groot onderhoud dus alsnog uitgevoerd.

Er zijn een aantal offertes opgevraagd voor zowel houten als kunststof kozijnen. De offerte voor kunststof kozijnen van de firma De Ridder kwam als voordeligste uit de bus.

In september, na de zomervakantie wordt er gestart met het vervangen van de kozijnen in een zogenaamde modelwoning. Daarna wordt de rest van de huizen aangepakt.

Om dit hele gebeuren soepel te laten verlopen, willen we graag met een aantal mensen in de wijk een groepje vormen om alle vragen, haken en ogen die we denken tegen te komen, te bespreken en dit vervolgens overleggen met de SUW.

Waar denken we dan aan: planning, uitvoering (aanzicht), wat er in de straat moet gebeuren (straat afsluiten zien te voorkomen), hoe zien de kozijnen eruit, goede communicatie tussen SUW en bewoners, wensen van de bewoners, inventariseren of er behoefte is aan voorlichting etc.

De vraag aan jullie is dan ook of je je bij ons wilt melden om deel te nemen aan de gesprekken met de SUW over dit groot onderhoud. Dat kan persoonlijk aan de Tjalk 36 of via de mail: oetenthoes@gmail.com.

Je kunt de voortgang van het project kozijnvervanging volgen in deze categorie.