Huurdersorganisatie Uithuizen

Planning en uitvoering vervanging kozijnen plan Menkema

Informatie vervangen kozijnen in plan Menkema, 09-10-2018

Door goed en intensief overleg tussen huurdersorganisatie Oet en Thoes, een afvaardiging van de bewoners van plan Menkema en SUW, hebben we gezamenlijk een aantal wensen met betrekking tot de nieuwe kozijnen kunnen verwezenlijken.

Dat zijn onder andere de draaiende delen van de kozijnen in kleur en de voordeur zoals op de Fivelingoweg.

In week 48 begint Kumij in opdracht van de SUW met het plaatsen van de kunststof kozijnen. De kozijnvervanging wordt gestart met het blok van Snik 1-13. Firma de Ridder is de aannemer en zorgt voor de ondersteuning en de afwerking.

Per woning is men 2-3 dagen bezig om de kozijnen te vervangen. De vaste delen van de kozijnen hebben de kleur creme, de draaiende delen (ramen en deuren) worden donkerblauw, donkergroen en donkerrood. De gekleurde delen krijgen een houtnerfstructuur, de vaste crèmekleurige delen blijven glad. Het schema van de kleuren en de volgorde van het vervangen van de kozijnen vindt u op de website van huurdersorganisatieuithuizen.nl.

Ongeveer twee weken voor vervanging van uw kozijnen komt er iemand van Kumij met u overleggen wat er gaat gebeuren en waar u rekening mee dient te houden. Wat wij wel weten is dat er ongeveer 1,5 meter ruimte rondom de kozijnen vrij moet zijn om goed te kunnen werken. De garantie wordt gegeven dat ‘s avonds alles weer wind- en waterdicht is. Het verloop van de kozijnvervanging is uiteraard afhankelijk van het weer. Bij storm en vorst kan er niet gewerkt worden en schuift de planning dus op.

De steekraampjes worden vervangen door ventilatieroosters. Het wc-raampje blijft zoals het nu is. Alle ramen worden voorzien van HR++ glas en het hang- en sluitwerk krijgt het politiekeurmerk. Het raam in de badkamer is voorzien van melkglas. Om een idee te krijgen hoe de woning eruit komt te zien kunt u aan de buitenkant een kijkje nemen aan de Tjalk 24. Deze woning is inmiddels voorzien van kunststof kozijnen in de kleur donkerrood.

Bij deze nieuwsbrief ontvangt u ook een vragenlijst waarmee we een aantal dingen willen inventariseren. Wilt u deze invullen en binnen twee weken na de datum van deze nieuwsbrief bij mevr. G. Berendsen op de Aak 41 inleveren?

Voor vragen betreffende de kozjjnvervanging kunt u contact opnemen met de SUW of via de mail naar oetenthoes@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Menkema kozijnvervanging

 

Op onderstaande afbeelding ziet u de volgorde van welk blok woningen de kozijnen vervangen worden. Aangezien we rekening te houden hebben met de weersomstandigheden, is het lastig om hier een tijdsplanning op te maken. (op de link klikken kan ook, dan is de afbeelding duidelijker)

20181002 werkvolgorde

 

De link naar het kleurschema van de kozijnen per wijk/blok:

kleurschema Menkema kozijnen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *